Себастиен Льоб спечели десетия етап на рали "Дакар" в категория автомобили. Френският пилот на Prodrive завърши с време 1:48.32 часа в 624 километра между Харад и Шайбах в Саудитска Арабия, постигайки трета поредна и четвърта етапна победа в тазгодишното издание на състезанието.  

Льоб има 20 първи места в общо седемте си участия в престижната надпревара.

На втора позиция, на 3.04 минути зад победителя, остана шведът Матиас Екстрьом с Audi. Трети се нареди Лукас Мораес от отбора на Overdrive. Бразилецът финишира на 5:22 минути след днешния победител, продължавайки предпазливите си атаки в надпреварата. 

В генералното класиране при автомобилите продължава да води Насер Ал-Атия. Катарецът от тима на Toyota, който завърши четвърти в сряда, е с общо време от 36:13.37 часа. На втора позиция до момента е Лукас Мораес, с 1:21 часа след лидера, докато трети е Себастиен Льоб, на 1:37 часа зад Ал-Атия.

Рос Бранч спечели етапа при мотоциклетистите. Представителят на Ботсвана финишира в Шайбах за 1:44.00 часа. Това е втора етапна победа за Бранч с неговия Hero през 2023 година.

Адриен ван Беверен се нареди втори, на 0:21 секунди зад Бранч, докато трети е Майкъл Дохърти от Република Южна Африка, изостанал на точно половин минута след днешния водач.

Първи в генералното класиране при моторите е Кевин Бенавидес с KTM. Аржентинецът, който е с общо време от 35:46.06 часа, остана на четвърта позиция в сряда. Американецът Скайлър Хауис с Husqvarna, водил в състезанието до днес, e втори, на 1:29 минути след лидера. Трети за момента е австралиецът Тоби Прайс с KTM.
 
Финалът на тазгодишното рали "Дакар" е на 15 януари в Даман, като ще бъдат изминати повече от 8000 километра.