Испанецът Карлос Сайнс стана най-възрастният победител в Рали Дакар на 61-годишна възраст, след като стигна до четвъртата си титла при автомобилите и първа с марката Ауди. След финала той бе поздравен лично от сина си Карлос, който видя на живо последния етап в Янбу, Саудитска Арабия.

Американецът Рики Брейбек записа победа за Хонда при мотоциклетите, като това за него е втора титла. Испанката Кристина Гутиерес пък триумфира в клас "Чаланджър" и стана едва втората дама с трофей в Дакар след германката Юта Клайншмидт през 2001.

Сайнс завърши тазгодишното рали с 1:20:25 часа пред белгийския дебютант Гийом де Мевиус, който кара за Тойота. Деветкратният първенец от Световния рали шампионат (WRC) Себастиан Льоб пък остана на третата позиция. Французинът бе най-големият съперник на Сайнс дълго време, но в четвъртък той получи механичен проблем. 

Сайнс вече е с титли с четири различни марки производители, като останалите са Фолксваген през 2010, Пежо през 2018 и Мини през 2020. Този път испанецът и неговият навигатор Лукас Крус не успяха да запишат етапна победа.

С тазгодишната титла Сайнс се изравни с финландската легенда Ари Ватанен, а пред двамата са само Насер Ал-Атия с пет и Стефан Петерханзел с осем.