Руският пилот Николай Грязин получи лиценз от Автомобилна Федерация на България. Руснакът има издадено българско гражданство, което му дава правото да подаде заявление за лиценз за участие в международни надпревари като представител на България.

"Още през миналата година Николай Грязин ни потърси с желанието да се състезава с български лиценз. Тогава от руската федерация не му разрешиха да направи този преход. След срещата на ФИА в Баку бе коментиран казуса с тях и те дадоха своето съгласие", коментира Пламен Иванов председател на рали комисията в АФБ.

"Освен Николай издадохме лиценз на навигатора му Константин Александров, като така двамата ще се състезават в световния рали шампионат с лицензи издадени от АФБ."

През сезон 2024 Николай Грязин е обявен за заводски състезател на Citroen Racing, като програмата му в WRC2 ще се менажира от DG Sport. Тази година той завърши на четвърто място в WRC2 и на второ в WRC2 Challenge, където записа и две победи състезавайки се за Toksport WRT зад волана на Skoda.

Първото състезание за 26 годишния пилот през сезон 2024 ще бъде рали "Монте Карло", което ще се проведе в дните 18-21 януари.