Финландският пилот Есапека Лапи с Хюндай спечели снежното рали Швеция, като това бе втори кръг от световният шампионат през сезона. Лапи поведе още в петък и спечели след 17-ата специална отсечка на снега в Умеа в северната част на Швеция.

Лапи, който ще участва само в някои състезание през сезона, се възползва от проблемите на редица от фаворитите, за да спечели победата. Това е негова второ победа след успеха на рали Финландия през 2017.

33-годишният финландец завърши с общо време 2:33.02.9 часа. Той изпревари с 29.6 секунди британеца Елфин Еванс (Тойота). На трето място изненадващо завърши френският пилот Адриен Фурмо с Форд, който завърши на 47.9 секунди зад победителя.

Белгиецът Тиери Нювил (Хюндай), който е лидер в класирането на шампионата, след като спечели рали Монте Карло през януари, завърши на четвърта позиция.

Двукратният световен шампион Кале Рованперя от Финландия с Тойота бе принуден още в петък да напусне състезанието, след като излезе от снежния терен. Рованперя все пак спечели Пауър Стейдж етапа в неделя, с което спечели ценни точки за Тойота в класирането на конструкторите. 

Руснакът Наколай Грязин със Ситроен C3, който се състезава за България, завърши на 19-о място на побеве от 19 минути зад Лапи.