Рали шампионът Мирослав Ангелов е загинал по време на тренировка в Шуменско, съобщи NOVA. Навигаторът му Георги Гаджев е с фрактура на таза. В 11:42 ч. днес в полицията е получен сигнал за възникнал инцидент на черен път над село Тушовица.
 
По време на тренировка на макадам във високата част над селото българският рали екипаж напуснал трасето след удар в бетонно съоръжение. Навигаторът успял да помогне и да извади пилота от автомобила, минути преди да бъде обхванат в пламъци.
 
С множество травми Ангелов е откаран в шуменската болница. Реанимиран е в линейката. Въпреки усилията на медиците, е починал в болничното заведение.
 
Навигаторът му е прегледан, като е установена е фрактура на таза. Работата по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължава. По първоначални данни екипажът се е подготвял за състезание в Румъния.

Автомобилната федерация на България (АФБ) почете четирикратния рали шампион на страната Мирослав Ангелов, който загина днес по време на тестове.

„Светлина по пътя, Миро! Ти бе пример за отдаденост към спорта и джентълменско поведение!”, се казва в съобщението на АФБ.