Президентът на УЕФА Мишел Платини заяви, че случката в Белград със сигурност ще донесе дисциплинарни санкции на Сърбия и Албания.

Двубоят между Сърбия и Албания от квалификациите за Евро 2016 не се доигра заради безредици, предизвикани от албанските фенове. Самолетче, управлявано с дистанционно от тях бе причината срещата да завърши в 43-ата минута при резултат - 0:0. Тогава гостуващите привърженици започнаха да хвърлят факли към терена, над който пък бе пуснат да кръжи малък безпилотен самолет с албанското знаме и призив "Велика Албания".

Стефан Митрович от домакините успя да хване албанския флаг и да го отстрани от терена, но сръбският национал бе нападнат от голяма част от албанските футболисти, а главният съдия Мартин Аткинсън от Англия реши да прекрати срещата след сблъсъци между играчи на двата отбора. Привържениците нахлуха на терена и нападнаха албанските футболисти, които побързаха да се приберат към тунела. Малко по-късно това сториха и сърбите, които все пак се върнаха, за да може двубоят да се доиграе, но албанците обявиха, че сигурността им е застрашена.

Още няма официална информация за това дали срещата ще се доиграе и евентуално кога ще стане това. "Футболът трябва да обединява хората и играта ни не трябва да се политизира. Сцените в Белград вчера нямат извинение. Футболът никога не трябва да носи политически послания", каза Платини. /БГНЕС