УЕФА защити решението си да не разделя Сърбия и Албания при жребия за квалификациите по пътя към Евро 2016. От европейската футболна централа обявиха, че не са имали видима причина за подобен ход.

Снощи двубоят между националните отбори на двете страни бе прекратен заради дрон с албанския флаг, който предизвика сбиване на терена и нахлуване на фенове от трибуните.

Заради случилото се УЕФА претърпя доста критики, че не е постъпила, както стори например с Гибралтар и Испания, които по политически причини нямаха право да попадат в една група.

От Нион се защитиха, че след определянето състава на групите нито от сръбска, нито от албанска страна е постъпвала молба отборите да бъдат раздалени в различни потоци.

„Когато жребият беше направен, нямаше негативна реакция от която и да е страна. И двете национални асоциации обаче се съгласиха да не водят гостуващи фенове“, обяви един от говорителите на УЕФА.

„УЕФА напълно подкрепи този ход. Всички условия бяха налице. Нямаше видима причина, поради която двата отбора да бъдат разделени.“

От централата обявиха, че ще излязат с окончателно решение във връзка с прекратения мач на 23 октомври.