Петима основни кандидати има за селекционерския пост в Холандия, според Goal.com. Слабото представяне на "лалетата" предизвика куп спекулации, че Гуус Хидинк ще бъде освободен съвсем скоро.

Холандците изостават на шест точки зад Чехия в група А от европейските квалификации, и имат само две победи под ръководството на Хидинк.

Имената, спрягани за наследник на Хидинк, са широко популярни в Европа.

Първи е Дани Блинд, който вече е част от екипа на националния отбор, и по принцип трябваше да заеме поста след Евро 2016.

Роналд Куман е вариант, който в Холандия харесват, но има договор със Саутхемптън. Също по-малко вероятна опция е Франк Де Бур, който води Аякс, при това доста успешно.

Франк Рийкард може да се завърне на поста, след като води Холандия между 1998 и 2000-та година. От 2013-та той не е работил, като обяви, че си взима почивка, но може би вече е време да се завърне към треньорските задължения.

На последно място е посочен и Кларънс Зеедорф, макар че няма треньорски опит. 38-годишният бивш играч обаче се ползва с невероятно уважение и има страхотна визия за играта, което може да наклони везните в крайна сметка в негова полза.