Братски волейболен фронт се заформя срещу националния селекционер Силвано Пранди, пише „Мач Телеграф“.

След завръщането от европейската квалификация в Израел италианецът бе категоричен, че вратата на представителния ни тим не е затворена за никого. Въпросът е, че някои от пренебрегнатите звезди сами са затворили тази врата.

На първо място става въпрос за близнаците Георги и Валентин Братоеви. Публично стана ясно, че Жоро не иска да се примири със статута на втори разпределител за сметка на Георги Сеганов. Заради това Георги Братоев не пожела да замине за Израел.

Солидарен с брат си повече да не откликва на повиквателни за националния отбор при селекционер Силвано Пранди бил и посрещачът Валентин, който също играе за Нефтохимик. Вальо така или иначе не беше част от представителния тим, след като изкара доста тежко коронавирус.

По-меки били в позицията си други двама братя – Николай и Розалин Пенчеви. Те не попаднаха в сметките на Професора за квалификацията в Адера, а причините остават неясни за широката публика.

Това, което се вижда е, че Силвано Пранди налага Мартин Атанасов и Аспарух Аспарухов, а вече и сина на мениджъра на националния отбор Владимир Николов – Александър.

Така за братята от Пловдив също не остава място и Пенчеви били склонни повече да не се отзовават на повиквателна в бъдеще.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.