Волейболистките от националния отбор на България започват днес битката за олимпийска квота за Токио 2020.  Полша е първия съперник на нашите от квалификацията в Апелдоорн (Холандия), която е последен шанс за класиране на олимпийските игри това лято. Срещата е от 17,00 часа българско време в зала "Омниспорт".
 
Миналото лято волейболните ни националки изпуснаха страхотна възможност за класиране за Токио 2020, след като загубиха от САЩ с 2:3. 
 
Срещу Полша България ще бъде в почти същия състав от последното  европейско първенство, където отпадна на 1/4-финалите от бъдещия шампион Сърбия. В тима се завърна опитната Христина Русева, която едва преди 4 месеца роди първото си дете, както и Силвана Чаушева, която пропусна Евроволей 2019. 
 
На първенството на Стария континент Полша завърши на четвърто място. Основна фигура в тима е разпределителката Йоанна Волош, а в атака са звездите Малвина Смажек-Годек и 19-годишната Магдалена Стисяк. Смажек-Годек стана топреализаторка на Лигата на нациите през 2019-а с невероятните 421 точки. 202-сантиметровата Стисяк пък е определяна за следващото голямо име на световния волейбол, като може да играе и като диагонал, и като посрещач.