Легендата на родния волейбол Антонина Зетова заяви, че България има шанс срещу всички отбори на Световното първенство, а ако нашите вземат две победи във втората фаза, ще е голям успех. От 21 часа волейболистките ни играят със световния шампион Русия в първия си мач от втория етап на първенството.

„Смятам, че шанс има. Шанс има не само срещу Русия, а и срещу всички отбори, но трябва добре да се направи тактиката. Русия има и слаби страни естествено и се надявам силно Владимир Кузюткин, като представител на руската школа и бивш треньор да даде най-верните указания. Според мен срещу такива силни отбори е много важен сервиса и след това централните нападатели. Това е разковничето, ако искаме да се доближим до тяхната класа“, сподели пред Гонг Тони Зетова.

„Трябва мобилизация, но не скованост. Трябва правилната настройка и правилната агресивност. Просто трябва да бъдат много смели нашите нападателки. Русия прави висок блок, но в никакъв случай не е някакъв убийствен блок. Трябва да влязат в мача смело и с вяра“, коментира още Тони Зетова и добави:

„Нашата група е най-силната, като вземем Русия, САЩ, Холандия и всеки един мач ще е страхотна битка. Надявам се момичетата да вървят прогресивно нагоре и да трупат повече увереност, защото все още има момичета, които са неуверени, а други изнасят по-голямата тежест на мачовете. Постепенно трябва нашият тим да заработи като машина.“

„Нашият тим, ако успее да вземе две победи от втора фаза, ще бъде голяма победа и една достойно представяне. Казахстан са напълно преодолим противник. Като изключим отбора на Русия мисля, че и САЩ, и Холандия допадат на нашия стил на игра и мисля, че можем да направим добро представяне срещу тези два отбора. Естествено и днес пожелавам на момичетата късмет срещу Русия. На Христита Русева й пожелах днес за е един незабравим ден за нея и нейната кариера“, категорична бе Антонина Зетова.