Александър Симеонов е едно от новите имена в състава на националния отбор на България по волейбол. Силвано Пранди включи роденият на 6 януари 1986 година бивш разпределител и сега посрещач в разширения състав на тима за Световната лига. Играчът на Левски Сиконко имаше трудни момента пред предишни години, но този сезон бе неизменно титуляр в тима на Пламен Христов, а това бе забелязано от Професора и неговите съгледвачи.

Италианският ни селекционер видя на живо играта на Александър по време на полуфинала за Купата на България, загубен от сините с 1:3 гейма от ЦСКА, като присъствието му на трибуните притесни новия национал, който все пак завърши 18 точки (1 ас, 61% посрещане, 42% атака и 2 блокади).

Той е един от малкото родни волейболисти играли в Испания, и то два сезона, едновременно с което работи във фабрика и като детегледач. През сезоните 2005-2006 и 2006-2007 198-сантиметровият играч бе трети разпределител при сините, след това премина на втора позиция.

Пред Гонг, минути след като завърши сезона със синята фланелка, Симеонов сподели очакванията и настройката си:

„Доста е трудно срещу ЦСКА. Но това е реалността за нашия отбор - пак не можахме да победим червените. Те са по-добри, по-опитни и ни надиграват във важните моменти най-вече.”

„Бях доста притеснен от това, че ме наблюдаваше на живо националният селекционер Силвано Пранди. Това ми повлия и трудно тръгнах в първия гейм повлияят от този факт. После се поотпуснах и заиграх това, което мога. Показах възможностите си. За първа година играя на такова ниво, всеки казва, че първенството е слабо, а не е така.”

„Много съм благодарен на Пламен Христов и на момчетата, които ми помогнаха тази година. Винаги съм се опитвал да давам всичко от себе си и на тренировки и на мачове. Това, че даден треньор или дадена личност не ме е харесвал в предните години, си е техен проблем.”

„Оценявам възможността да съм част от националния отбор. Ще отида там, ще дам всичко от себе си, пък каквото стане. Всеки иска да е национал, да е в 14-те или в 12-те играчи. Лично за себе си знам, че ще отида и ще дам всичко от себе си, ще бъда на 100% във всяка една тренировка.”

„Мисля, че сезонът за мен бе добър и се представих на ниво. Имах и спадове в играта, но това е нормално. Опитах се да държа едно ниво през целия сезон, на моменти не се получаваше, но съм доволен.”