Положителна е равносметката за изминалия сезон за волейболния Левски Сиконко на старши треньора на мъжката селекция Пламен Христов. Специалистът, който след шампионска титла с жените миналата година, тази изведе Георги Братоев и изцяло подмладената и обновена компания до финал в Суперлигата и 1/2-финал за Купата на България, изрази лекото си разочарование, че не успя да стигне до нещо повече от един гейм срещу ЦСКА и отново загуби вечното дерби в зала „Христо Ботев”.

„Сезонът свърши. Тази година взехме максимума от максимума с този състав. Лично аз съм доволен. Оттук нататък не знам, ще видим. Винаги все малко не ни стига за нещо повече над ЦСКА. А това малко, всъщност е страшно много. Това обаче са възможностите на отбора. Доволен съм обаче защото това са възможностите на отбора. Тази година толкова – с този състав! Нормално е” сподели Христов.

Относно множеството разговори с рефера и от двата тима, наставникът на Левски Сиконко коментира: „Имаше отсъждания, не може да се каже обаче колко много са повлияли на играта. Човешко е, греши се. Съдийството няма какво да го коментираме”.

Връщайки се към най-интересния трети гейм, в който след аванс от 20:13, синете бяха настигнати, изравнени и обърнати от червените, „синият” треньор каза: „Може би след като Сашо Попов направи смени в отбора си, ние се отпуснахме и момчетата си помислиха, че ЦСКА сами ще си загубят гейма, не се получи, ние се мобилизирахме и успяхме да излезем победители в частта. Сами си го направихме по-трудно”.