Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Драган Нешич сподели пред Гонг как върви подготовката на момичетата ни преди в четвъртък доста рано сутринта да заминат за квалификационния турнир за Гран При 2011 в Каляри. От петък до сряда Ева Янева и компания ще мерят сили с класните отбори на Русия, домакина Италия, Турция, Холандия и Германия за двете визи за финалите на класната надпревара догодина.

„Ние сме нова европейска сила. Не отиваме в Каляри като абсолютен аутсайдер, а с ясната цел да направим крачна напред - да победим минимум два пъти. Където са две, там са и три победи, а това може да ни позволи и класиране”, каза Нешич пред Гонг в последния ден от подготовката на състава ни в Боровец.

Ето още от думите на Драган Нешич:

„Отборът ни е доста добре. Доволен съм от последната ни фаза на подготовка и почивка. Доволен съм и от изпълнението на плановете ни. Осъществихме плана си да около 70%. Момичетата са добре, единствено имаме малък физически проблем с Христина Русева, която от миналата година е с счупен преден рог на менискуса. Всичко обаче е под контрол. Медицинският ни екип и федерацията взеха всички мерки.

В четвъртък пътуваме с Тони Зетова за Каляри. На подготовката в Боровец сме с 14 волейболистки, ще редуцираме групата до 12, но Тони ще ни помогне и за тези квалификации.

В този момент на теория ние сме наравно с останалите отбори – Русия, домакина Италия, Турция, Холандия и Германия. Класирането ни за финалите на Гран При`2011 със сигурност ще е доста трудно, но тази тежест ни мотивира. България е нов отбор, нова европейска сила. Хората започнаха да ни уважават и това ни дава възможност да си повярваме и да отидем на тази квалификация не като тотален аутсайдер, а като отбор, който има своите шансове. В тези мачове в Каляри е всичко важно. Не трябва да сме атомни инженери, за да знаем, че всичко е много важно. Концентрацията е само част от една сериозна тактическа и техническа подготовка. Концентрацията идва с много такива изиграни мачове, но за съжаление ние нямаме много такива. Отборът ни е много млад. Тази година имаме изиграни срещи с Турция и Сърбия на финалите на Европейската лига. Отиваме на турнира в Каляри без да има за какво да съжаляваме. Не отиваме като аутсайдери! Имаме своята ясна цел – да победим минимум два пъти, за да можем да мечтаем за класиране. На предишната квалификация взехме само един успех срещу домакина Турция. Сега искаме крачка напред, а това означава две победи. Където са две, там са и три победи, а това може да ни позволи и виза за Гран При 2011!”