През миналата седмица 32-те Летни олимпийски игри в Токио официално бяха отложени за 2021 година. Някои спортисти приеха новината напълно спокойно, а други изразиха недоволство от решението на МОК. Руският тенисист Андрей Рубльов стана поредният спортист, който коментира ситуацията с отлагането на Олимпиадата.

За световния №14 това щеше да бъде първо участие на Олимпийски игри, но сега той ще трябва да почака до следващата година, за да се изяви на най-големия спортен форум на планетата.

„Беше ми трудно да приема новината, че Олимпиадата се отлага. Досега никога не съм участвал на състезание от подобен ранг и очаквах игрите в Токио с огромно вълнение и нетърпение. Признавам, че когато научих, бях ядосан, но ние не можем да направим нищо. Ситуацията в световен мащаб е много тежка и всички се стараем да останем позитивни, въпреки трудните времена, в които живеем. Все пак нека не забравяме, че Олимпиадата е отложена само с година, така че призовавам всички, нека се надяваме на най-доброто“, сподели руснакът.

 

Автор: Делян Калинков