Николас Хари записа най-голямата победа в кариерата си, след като надви Томи Пол с 6:3, 6:7(3), 6:3 и се класира на финала на турнира от сериите "Мастърс-1000" в Рим. В него той ще срещне Александър Зверев, който по-рано през деня се наложи с 6:1, 6:7(4), 6:2 срещу Алехандро Табило.

Турнирът в италианската столица е с награден фонд 9.09 милиона евро.

Хари, поставен под номер 21, е първият тенисист от Чили от 2007 насам, достигащ до финален мач на ниво "Мастърс-1000". Преди 17 години това направи Фернандо Гонсалес.

"Мисля, че предложих най-доброто от себе си в този мач. Хвърлих абсолютно всички сили и атакувах победата. Не се спрях и за секунда. Трудно е да поддържаш подобно ниво на концентрация, но това бе ключът за класиране на финала", заяви Хари, цитиран от агенция Ройтерс.

Чилиецът записа цели 13 аса и добави 35 печеливши удара за победата срещу Пол, завършена след два часа и 44 минути игра. Той стигна до пробив в шестия гейм на последния сет и атакува победата на собствен сервис при 5:3. Хари пропиля цели четири разигравания за мача, но конвертира петото след две успешни защити за пробив в полза на американеца.

"Не беше много забавно на корта, но се постарах. Важното е, че в последната част играх най-добре и бях агресивен. Не е лесно да довършиш няколко, но го направих успешно и сега се чувствам отлично", добави Хари.