Финалът в Бощад тази година изправя един срещу друг двама тенисисти с коренно различни кариери. Рафаел Надал, една от най-големите легенди в историята на тениса, ще се изправи срещу настоящата първа ракета на Португалия, Нуно Боржеш. Този финал ще бъде особено значим за Боржеш, който за първи път достига до такава фаза на турнир от ATP Тура. В същото време, Надал ще участва в своя 131-ви финал, като се надява да добави 93-та титла към своята внушителна колекция.

Рафаел Надал стартира турнира с лесни двусетови победи над Лео Борг и Камерън Нори. Въпреки това, предизвикателствата започнаха да се появяват в по-късните етапи. Надал трябваше да покаже своята издръжливост и борбеност в четиричасов мач срещу Мариано Навоне, а на полуфинала срещу Дуйе Айдукович той успя да обърне мача след загуба на първия сет, демонстрирайки защо е известен като "Краля на клея".

Нуно Боржеш впечатли със своето представяне, като загуби само един сет по пътя си към финала. Той преодоля сънародника си Енрике Роша в 1/8-финалите и продължи със стабилни победи срещу Андреа Пелегрино, Тимофей Скатов и Тиаго Тиранте, който елиминира Андрей Рубльов. Боржеш показва увереност и стабилност, което го прави опасен противник.

Финалът е планиран да започне след мача за титлата при двойките между Мануел Гинар и Грегоар Жак срещу Орландо Луз и Рафаел Маташ, или не по-рано от 15:00 часа българско време.

В Гщаад, италианецът Матео Беретини ще се изправи срещу французина Куентин Алис. Беретини, известен със своя мощен сервис и агресивна игра, ще търси още една титла в кариерата си. Алис, от своя страна, ще се стреми да постигне значим успех, като победи един от топ играчите в ATP тура.

Финалът на турнира в Нюпорт ще противопостави младия Алекс Микелсен срещу опитния Маркос Гирон. Микелсен, който впечатлява с изкачването си в ранговете, ще се опита да завоюва първата си голяма титла. Гирон, с повече опит на големите сцени, ще се стреми да завоюва трофея.

В Хамбург ще се изправят Александър Зверев и Артур Фис. Зверев, един от най-добрите германски тенисисти, ще търси победа пред родна публика. Артур Фис, обещаващият млад талант, ще се опита да изненада всички и да спечели титлата срещу по-опитния си съперник.