Доминик Тийм изигра последния си мач на турнира в Кицбюел за тази година, след като отпадна от надпреварата след поражение от световния №101 Тиаго Тиранте. Шампионът от 2019 г. изостана в двубоя, въпреки доброто си представяне във втория сет, което не се оказа достатъчно, за да продължи напред в турнира.

В следващата фаза Тиранте ще се изправи срещу оглавяващия схемата Себастиан Баес. Аржентинецът демонстрира отлична игра и статистиките го подкрепят - пласира повече асове (7-4) и печеливши удари (19-17), като в същото време направи по-малко двойни (1-2) и непредизвикани грешки (4-9). Тийм успя да спечели 72% от точките си на първи сервис (23/32), но не можа да стигне до нито един шанс за пробив, докато Тиранте се възползва от всичките си възможности за брейк (3/3).

Мачът започна отлично за Тиранте, който осъществи два поредни пробива и натрупа комфортен аванс от 4-0. Аржентинецът продължи да доминира и спечели откриващия сет с 6-2.

Втората част на мача беше по-равностойна, като Тийм значително подобри играта си. В първите осем гейма никой от опонентите не успя да стигне до точка за пробив. В крайна сметка, Тиранте отново установи контрол върху играта и с нов брейк спечели сета с 6-4, с което затвори мача и продължи напред в турнира.