Рафаел Надал и Карлос Алкарас проведоха първата си тренировка в Париж преди началото на Олимпийските игри. Кадри от тренировката бяха публикувани от Eurosport Испания, като на тях се виждат и други участници в заниманието – Пабло Кареньо Буста и треньорът на испанския отбор Давид Ферер.

Надал и Алкарас ще се състезават не само в индивидуалните мачове, но и заедно в турнира на двойки. На турнира в Бостад миналата седмица, „Кралят на клея“ показа своята форма, като достигна до финала на сингъл и до полуфинала на двойки заедно с Каспър Рууд, след като елиминираха вторите поставени още на старта.

От своя страна, Алкарас се наслади на заслужена почивка след спечелването на титлата на Уимбълдън. Световният №3 обаче не би трябвало да има проблеми с прехода между настилките, тъй като преди по-малко от два месеца триумфира на Ролан Гарос.

Очакванията към двамата испански тенисисти са високи както за индивидуалните им участия, така и за представянето им като двойка. Техните успехи и форма от последните турнири предизвикват надежди за силно представяне и на Олимпийските игри.