Италианецът Матео Беретини продължава победната си серия, след като се класира за финала на турнира в Кицбюел. Това е деветият пореден успех за Беретини, който надделя над Яник Ханфман със силна игра на сервис и непоколебимо представяне на корта. Беретини не позволи на своя опонент да реализира пробив, което му осигури втори пореден финал след титлата в Гщаад миналата седмица.

В следващия кръг Беретини ще се изправи срещу Юго Гастон или Факундо Диас Акоста. В полуфиналния мач италианецът доминираше по отношение на асовете (11 срещу 2) и печелившите удари (27 срещу 15), като същевременно направи по-малко непредизвикани грешки (6 срещу 13). Финалистът от Уимбълдън 2021 спечели впечатляващите 89% от точките си на първи сервис (32 от 36) и оползотвори два от осемте си шанса за пробив (25%), като същевременно спаси единствения брейкпойнт, пред който бе изправен.

Беретини натрупа аванс от 4-2 в първия сет, пробивайки след няколко много добри атаки с бекхенд от вътрешността на корта. Той имаше възможност да увеличи преднината си, но пропусна две възможности за втори пореден пробив. Въпреки това, световният №50 съхрани инициативата и спечели първия сет с 6-4.

Във втората част Беретини отново проби пръв и отвори разлика от два гейма при 5-3. Ханфман прояви борбеност и спаси четири мачбола, но въпреки това италианецът не позволи брейкът да бъде върнат и триумфира с 6-4, 6-4 след час и половина игра.

Матео Беретини демонстрира изключителна форма и продължава да впечатлява с представянето си на турнира в Кицбюел, като остава да видим дали ще успее да завоюва втора поредна титла тази година.