Австралийският тенисист Алекс Де Минор заяви, че е готов да изпълни олимпийската си мечта, след като се възстанови от контузия на таза, която прекъсна участието му на "Уимбълдън", предаде Ройтерс.

Световният номер 6 в ранглистата се оттегли от четвъртфинала на "Уимбълдън" срещу Новак Джокович по-рано през този месец, след като бе установено че има леко разкъсване на сухожилие в областта на таза, което получи в четирисетовия мач срещу французина Артюр Фис.

Де Минор не успя да участва на Олимпийските игри в Токио преди три години, след като се зарази в КОВИД-19, а сега травмата създаде риска да пропусне поредна Олимпиада. Но роденият в Сидни състезател обяви в понеделник в социалните медии, че е готов.

"Да представлявам най-после Австралия на Олимпийски игри е мечта, която се сбъдва", написа той. "Аз съм много горд, когато играя за страната си и съм облечен с зелено и златно, така че това ще бъде още един от тези моменти", добави тенисистът.

Де Минор е част от тима на Австралия, който включва още Алексей Попирин, Елен Перес, Матю ебдън, Джон Пийрс, Оливия Гадецки, Аля Томлянович, Дария Савил и Ринки Хиджиката.

Олимпийският тенис ще се проведе на кортовете на "Ролан Гарос" от 27 юли до 4 август. Де Минор проби в Топ 10 за първи път тази години и показа, че е силен на червени кортове, като стигна до четвъртфинала на Откритото първенство на Франция.

"Показах, че съм напълно способен. На Олимпиадата ще се играят до три сета. Няма причина да се покажа добра форма и да не печеля мачовете", завърши Алекс Де Минор. / БТА