Матео Беретини демонстрира впечатляваща форма и надделя над поставения под номер 1 в схемата Стефанос Циципас със 7:6 (6), 7:5, за да се класира за финала на турнира в Гщаад. Италианецът, който е печелил турнира през 2018 година, отново ще има възможност да се бори за титлата 6 години по-късно.

Двубоят беше много оспорван, като и двамата тенисисти сервираха безупречно в първата част. Стигна се до тайбрек, който беше решен само от един мини пробив в полза на Беретини. Италианецът запази хладнокръвие и показа стабилна игра, за да вземе първия сет със 7:6 (6).

Във втория сет двамата продължиха да играят на високо ниво и се очертаваше нов тайбрек. При резултат 6:5 обаче Беретини стигна до мачбол при сервис на Циципас и успя да го реализира, като завърши мача със стил. Победата с 7:6 (6), 7:5 подчертава силната форма на италианеца.

Беретини вече има зад гърба си два финала през годината. В началото на април той спечели турнира в Маракеш, побеждавайки испанеца Роберто Карбайес Баена. По-рано през годината, обаче, Беретини загуби финала във Финикс, САЩ, срещу португалеца Нуно Борхес.

Сега Беретини ще има възможност да добави още една титла към своята колекция и да затвърди добрата си форма през 2024 година. Финалът в Гщаад обещава да бъде зрелищен, като италианецът ще се стреми да повтори успеха си от 2018 година.