Българският тенисист Пьотр Нестеров се класира за втория кръг на квалификациите на турнира на клей кортове от сериите "Чалънджър" във Верона, Италия, с награден фонд 120 950 евро. Нестеров постигна убедителна победа над италианеца Марчело Серафими с 6:2, 6:2 за 70 минути.

По време на мача Нестеров показа стабилна игра, като успя да реализира по два пробива във всеки сет и не допусна нито един пробив на собствения си сервис. Тази убедителна победа го изпраща във втория кръг на квалификациите, където ще срещне друг българин - Янаки Милев.

Янаки Милев също показа отлична игра в първия кръг на пресявките, където надделя над бразилеца Даниел Дутра да Силва след обрат с 2:6, 6:4, 6:4. Мачът продължи 2 часа и 10 минути, като Милев успя да се наложи в решаващите моменти и да си осигури място във втория кръг на квалификациите. Във втория кръг Нестеров и Милев ще се изправят един срещу друг, което гарантира, че поне един българин ще продължи в основната схема на надпреварата.

Освен Нестеров и Милев, още един българин ще вземе участие в турнира. Адриан Андреев ще започне директно в основната схема и ще се изправи срещу германеца Хенри Скуайър в първия кръг.