Райли Опелка може да бъде доволен от завръщането си на корта. С достигането си до полуфиналите в Нюпорт през миналата седмица, той се изкачи с повече от 700 места в световната ранглиста, и макар че пътят за американеца обратно към елита ще бъде дълъг, началото изглеждаше обещаващо.

Сега, бившият номер 17 трябва да вземе участие на надпреварата в Атланта, като в ранните часове на днешната сутрин трябваше да се изправи срещу своя сънародник Александър Ковачевич, но дъждът попречи на плановете на организаторите, и двубоят е предвиден за по-късно днес в програмата на централния корт. Мощно сервиращият тенисист възнамерява да продължи без почивка, и през идната седмица отново ще играе на американска земя. Този път, това ще се случи на силната надпревара във Вашингтон, където най-високият човек в тура получи Уайлд кард за основната схема.

Освен Опелка, за турнира в столицата на Сащ, Уайлд кард  получи и Денис Шаповалов, който обаче изпитва сериозни затруднения с това да намери играта си и е твърде далеч от най-добрите си дни. Състезанието във Вашингтон ще бъде трето поредно участие в турнир за Райли Опелка и американецът ще се надява, че ще продължи с позитивното си представяне пред родна публика