Двукратният златен олимпийски медалист Анди Мъри заяви, че Олимпиадата е по-важна от всякога. Според него Игрите в Токио могат да вдъхнат надежда на тези, които страдат от пандемията през последните 18 месеца.

“Олимпийските игри са най-голямото състезание в света. Като атлети, ние тренираме за моменти като тези. В много отношения в момента е по-важно от всякога хората по света да се свържат с чистата емоция на спорта, да гледат невероятно представяне и да празнуват постиженията на спортисти от целия свят. Моята цел е да се опитам да спечеля медал, идеалния вариант е златен”, заяви Мъри пред “Ройтерс”.

34-годишният шотландец продължава да търси игрови ритъм след поредната операция на бедрото. Той е развълнуват от възможността да защитава олимпийската си титла за втори път, след като триумфира на Игрите в Лондон през 2012 г. и в Рио де Жанейро през 2016 г.

“Да съм водач на отбора на Великобритания на церемонията по откриването на Игрите в Рио беше един от върховете в кариерата ми. Спечелването на златния медал през 2012 г. на родна земя беше невероятен момент. За тези, които изпитаха най-лошото от пандемията и други, които загубиха толкова много миналата година, Игрите могат да бъдат повод за надежда”, сподели още Мъри.