Григор Димитров ще пропусне започващия в понеделник турнир на клей от сериите "ATP 500" в каталунската столица Барселона.
 
Най-вероятната причина за отсъствието му е натрупаната умора от достигането до финала на "Мастърс 1000" в Маями и осминафинала на този на клей в Монте Карло, Монако. Със сигурност българинът има нужда от почивка и затова е отказал турнира. Одвен това Димитров явно се цели в добро представяне на следващите два "Мастърс 1000" - тези в Мадрид и Рим, които ще се проведат в периода от 24 април до 5 май (Мадрид) и от 8 до 19 май (Рим), както и за най-важния турнир на клей - Откритото първенство на Франция (26 май - 9 юни).
 
Участие в Барселона са заявили само трима от  играчите в топ 10 - Карлос Алкарас (3-и в света), Андрей Рубльов (5-ти) и Каспер Рууд (10-ти).
 
Миналата година Димитров също не игра на турнира в каталунската столица. Тогава той се оттегли в последния момент заради болест. В дните преди това пък му бе откраднат скъп часовник от ръката на кръстовище в Барселона. Мотоциклет му закачил стравичното огледало, а той посегнал да го намести и ловки апаши за секунди му дръпнали часовника и избягали.