Григор Димитров приключи участието си на АТР 500 турнира във Виена след поражение във втори кръг от Томаш Махач. Българинът допусна обрат, което значително намали шансовете му да се класира за Финалите на АТР в Торино. 

Григор успя да измъкне първия сет, след като губеше с 3:5 в тайбрека, като спечели четири поредни точки. Във втория сет бившият номер 3 в света загуби само две точки на сервис до 4:5, когато обаче се пропука. Стигна се до 0/40, а след два спасени сетбола, при третия дойде двойната грешка, която позволи на Махач да реализира пробив. В решаващата част двамата си размениха по един пробив, след което Махач проби отново за 5:3 и затвори мача в своя полза.

Сега за Махач предстои четвъртфинал срещу Джак Дрейпър, а Димитров се насочва към Париж, където вероятно ще изиграе последния си мач за годината.

 


Първи сет:

Мачът започна с дълъг и напрегнат сервис гейм за Григор, който продължи цели 8 минути. Въпреки трудностите, той успя да наложи волята си и да открие резултата в мача.

Махач изравнява резултата след нов оспорван гейм, в който и двамата тенисисти демонстрират впечатляващо ниво на игра. Началото на мача се развива с високо темпо и напрежение, като всеки от тях се бори за контрол върху събитията на корта.

С мощен ас по диагонала, Григор печели безапелационно своя сервис гейм на нула.

Мачач печели гейма си на 30 след няколко оспорвани разигравания и успява да изравни резултата в сета. Двубоят продължава с висока интензивност, като и двамата тенисисти показват стабилна игра.

В нов дълъг и оспорван гейм, Махач успя да пробие Григор и за първи път в мача повежда в сета. Пробивът дава значително предимство на чеха, като напрежението върху Григор нараства.

Григор се мобилизира и моментално връща пробива, което възстановява шансовете му за победа в първия сет. Със мощни удари и стабилна игра, той демонстрира решимост да се бори до края.

Българинът излиза напред в резултата след бърз гейм, спечелен на 15, в който сервисът се оказа основното му оръжие. 

Чехът веднага отговаря с гейм на 15, и резултатът става 4:4 преди решителните моменти на първия сет.

Григор печели гейма си и се доближава само на гейм от спечелване на първия сет. С отлична игра и стабилен сервис, той поставя чеха под напрежение и демонстрира решимост да завърши сета в своя полза.

Махач не допусна пробив и печели сервис гейма си уверено, след като отпусна само една точка на Григор. Със стабилно представяне и прецизен сервисттой успява да изравни резултата в сета. 5:5

Българинът си гарантира минимум тайбрек след нов убедителен гейм и ще потърси пробив в последния възможен момент, с който да си осигури победата в сета. 

Григор започна силно в сервис гейма на Махач и спечели първата точка с мощен форхенд по обратния диагонал. Въпреки трудностите, Маач успя да спечели гейма си, и така първият сет ще бъде решен с тайбрек. 

Тайбрекът започна с доминация за сервиращите, като всеки от двамата печелеше точките на свой сервис. Първият минипробив стана при сервиса на Григор, като след много красиво разиграване, Махач завърши с уникално стоп воле и поведе с 5:3. Григор успя да върне минипробива, след като предизвика грешка на чеха и изравни за 5:5. След двойна грешка от страна на Махач, Димитров стигна до сетбол и с мощен форхенд спечели първия сет. 

 

Втори сет:

Махач даде начало на втория сет с убедителен сервис гейм, а Григор отговаря с бърз гейм на 0. Двамата тенисисти започват стабилно в началото на втория сет, демонстрирайки висока форма и концентрация.

С мощен форхенд по диагонала, Махач затваря втория си гейм и отново повежда във втория сет с 2:1.

Григор не допуска пробив и благодарение на силния си сервис, печели гейма си на 15, изравнявайки резултата за 2:2.

Махач също загуби само една точка в гейма си и отново е напред в резултата.

С прекрасно воле в опразнената част на корта, Григор печели гейма си и изравнява резултата за 3:3. Тази точка демонстрира не само техническите му умения, но и стратегическото му мислене на корта.

Махач също е убедителен в гейма си и повежда с 4:3. И двамата тенисисти не дават шансове в сервис геймовете си, което предполага, че е много вероятно да наблюдаваме нов тайбрек.

Григор печели гейма си на 0 след страхотно сервиране и изравнява резултата за 4:4. С мощните си удари и прецизност в сервисите, той демонстрира отлична форма в този важен момент от мача.

Махач загуби 2 точки в сервис гейма си, но все пак успя да поведе с 5:4. 

Махач реализира пробив, след като поведе с 0:40 на сервис на Григор. Българинът спечели следващите 2 точки, но с двойна грешка предаде гейма, а с него и сета. 

Трети сет:

Григор стартира силно в сервис гейма на Махач, като взе първите точки, но чехът не допусна изненада и бързо възстанови контрола.

Българинът показа колебания в гейма си, изоставайки с 15:40, и Махач се възползва веднага, реализирайки първия пробив в третия сет. С този пробив чехът увеличава предимството си и поставя Григор под сериозно напрежение.

Григор имаше шанс да върне веднага пробива, но Махач неутрализира възможността с мощния си сервис. След мощен бекхенд по правата, Григор си осигури нова възможност за моментален рибрейк, но отново не успя. Все пак, при третата си възможност, той съумя да пробие и се върна в мача, демонстрирайки своята решителност и борбен дух.

Българинът затвърди пробива и всичко в третия сет започва отначало при 2:2. С увереност и добра игра, Григор показва, че е готов да се бори за контрол в сета и да преследва победата.

Махач спря серията на Григор, печелейки гейма си за 3:2. Българинът обаче изравнява след оспорван гейм и резултатът става 3:3 в последния сет.

Махач с пореден силен сервис гейм, който печели с дълго разиграване, в което предизвика грешка на Григор за 4:3.

Чехът стигна до точка за пробив след грешка в мрежата от бекхенд на Григор, но след страхотно разиграване българинът успя да я отрази. Въпреки усилията, при следващата възможност, Махач реализира пробив и сега ще сервира за спечелване на сета. 

Махач достигна до 3 мачбола и успя да реализира третия, с което си осигури победата в мача.