Доминик Тийм се сбогува емоционално с феновете си по време на специален шоу мач във Виена, където победи Александър Зверев с 6:3 в демонстративен сет. Австриецът, който през 2020 г. спечели единствената си титла от Големия шлем след драматичен обрат срещу Зверев на US Open, върна спомените за най-големия триумф в кариерата си.

Събитието във Виена събра 5000 зрители, сред които и легендата Борис Бекер като специален гост. След мача Тийм премина през шпалир от свои колеги като Франсис Тиафо, Матео Беретини, Джак Дрейпър и бившия му треньор Николас Масу. „Беше невероятно пътуване. За мен е чест да бъдете тук днес“, заяви 31-годишният Тийм.

Въпреки успешната си кариера с 17 АТР титли, Тийм бе принуден да прекъсне състезателния си път поради тежка контузия на китката през 2021 г. Макар че се завърна на корта през 2022 г., той така и не успя да възвърне формата си и обяви, че сезон 2024 ще бъде последният му.

Първият му мач на домашния турнир във Виена ще бъде срещу италианеца Лучано Дардери. „Надявам се да видя много от вас отново във вторник“, добави Тийм, а Зверев, който е водач на схемата, изрази тъгата си от раздялата с приятеля си и съперник.

Кулминацията на вечерта бе видео поздрав от Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, а Бекер се присъедини на корта за няколко последни разигравания с Тийм, затваряйки страницата на една впечатляваща кариера.