Битката за участие на Финалите на АТР в Торино става все по-напрегната, след като Томи Пол изпревари Григор Димитров в класацията. Двамата се срещнаха на финала в Стокхолм, където българинът не успя да вземе победата, губейки мача с 4:6, 3:6. Въпреки загубата, Димитров покачи ранглистата си до 9-то място, но заема 11-та позиция за Финалите, с актив от 3150 точки.

Тази седмица Димитров ще участва в АТР 500 турнира във Виена, където е поставен под номер 3. Първият му съперник е китаецът Чжан Чжичжен, който е в криза и не е печелил от четири поредни мача. Успехът над него би предоставил на Димитров шанс да продължи напред и да се бори за важни точки.

Предизвикателствата пред него обаче не спират дотук, тъй като на четвъртфиналите може да срещне именити опоненти, включително Доминик Тийм и Кей Нишикори. Важно е българският тенисист да покаже най-доброто от себе си, ако иска да участва на Финалите на АТР, които са само на крачка разстояние.

Григор Димитров демонстрира голямо желание и готовност да се бори за мястото си сред най-добрите, и всеки мач оттук нататък ще бъде решаващ за амбициите му.