Шампионът от миналата година Новак Джокович няма да защитава титлата си от Мастърс 1000 турнира в Париж, който тази година ще се проведе в зала „Берси“ в периода 28 октомври – 3 ноември. Новината съобщи „Спорт клуб“. Миналата година Джокович победи на финала във френската столица Григор Димитров.

Джокович взе участие в демонстративен турнир в Рияд, Саудитска Арабия, където в събота се изправи за последно срещу големия си опонент Рафаел Надал, макар и в неофициален двубой. На пресконференцията след срещата Ноле сподели, че все още не е решил къде и дали ще участва в турнири до края на сезона.

Още преди няколко месеца Джокович сподели, че няма да участва на домашния АТР 250 турнир в зала в Белград, който ще се проведе в седмицата след Париж. Със силното си представяне на Мастърс 1000 в Шанхай Ноле на 90 процента си осигури класиране и за финалите на АТР в Торино (10-17 ноември), но в Сърбия са категорични, че Джокович е решил изобщо да не участва в турнири до края на сезона и ще се завърне на корта отпочинал чак на Australian Open 2025.

Ако информациите в сръбските медии се окажат верни, това означава, че за Финалите в Торино ще се освободи още едно място, което е добра новина за Григор Димитров. Българинът в момента е 11-ти в класацията Race To Turin, като изостава само с 35 точки от Томи Пол (САЩ), от когото загуби на финала в Стокхолм (АТР 250) в неделя. Във въпросната класация Джокович е шести.

Сигурни за финалите в Торино са трима: Яник Синер (Италия), Карлос Алкарас (Испания) и Александър Зверев (Германия).