Григор Димитров постигна важна победа в първия кръг на турнира на твърда настилка в зала във Виена, след като се справи с китаеца Джан Джиджен с резултат 6:4, 7:5.

Българинът започна мача трудно, изоставайки с 0:2, но с отлично представяне успя да обърне ситуацията и да спечели първия сет. Във втория сет битката бе оспорвана и играта вървеше гейм за гейм, но Григор успя да реализира пробив в последния възможен момент, с което си осигури и победата в мача.


Първи сет:

Григор Димитров започна трудно мача, изоставайки с 0:40 на свой сервис. Въпреки че успя да изравни, Джан Джиджен наложи волята си и проби Димитров още в първия гейм. Китайският тенисист затвърди пробива и поведе с 2:0.

Григор спечели следващия си сервис гейм на 0, завършвайки с ас, за да намали резултата на 2:1. Въпреки това, Джиджен запази увереността си и спечели своето подаване, повеждайки с 3:1.

Григор Димитров записа нов бърз сервис гейм, с което ясно показа, че е намерил ритъма си в мача, намалявайки изоставането на 3:2. Малко след това, след страхотен минаващ удар, Григор успя да върне пробива и изравни резултата.

Със стабилна игра на сервис, той поведе за първи път в сета с 4:3. Китайският тенисист обаче не се предаде и също спечели подаването си, изравнявайки на 4:4, точно преди решаващите моменти на първия сет.

Григор Димитров се доближи само на гейм от победата в първия сет, повеждайки с 5:4 след солиден сервис гейм. Българинът стигна до сетбол на сервис на противника и не се колеба, реализирайки го успешно. Така Григор спечели първия сет, демонстрирайки увереност и отлична игра в решаващите моменти.

Втори сет:

Григор Димитров започна втория сет с бърз гейм, повеждайки с 1:0. Макар и трудно, Джан Джиджен успя да спечели и своя гейм, изравнявайки резултата. След това се стигна до точка за пробив, но Григор показа хладнокръвие и спечели сервис гейма си, увеличавайки аванса до 2:1. Китайският тенисист не се отказа и също спечели следващия гейм, което доведе до 2:2 във втория сет.

Григор Димитров отново излезе напред в резултата, завършвайки ефектно с ас по диагонала. В сервис гейма на Джиджен Григор потърси пробив, спечелвайки първите 2 точки, но китаецът показа здрави нерви и затвори гейма за 3:3.

Григор Димитров се изправи пред труден сервис гейм, който стигна до дюс. След няколко напрегнати разигравания, българинът показа упоритост и успя да спечели гейма, отново повеждайки в сета. Китаецът изигра нов стабилен гейм и засега не дава шансове на Григор да се откъсне в резултата. 4:4

След страхотна размяна на удари на мрежата Григор Димитров спечели гейма и се доближи само на гейм от крайната победа в мача. Григор спечели първата точка в гейма на противника си, но до пробив не се стигна. Въпреки усилията му, резултатът стана 5:5

Григор изостана с две точки за пробив в сервис гейма си, но след две феноменални отигравания успя да ги спаси. С убедителна игра той спечели сервис гейма си и си гарантира минимум тайбрек, като показа характер в решаващите моменти. Григор реализира пробив в последния възможен момент и спечели втория сет с 7:5, а с това и мача