Най-добрият български тенисист Григор Димитров остава концентриран въпреки шума около него, пише официалният сайт на Откритото първенство на Австралия.

„Придържам се към основните неща, това даваше резултат през годината. Всичко е въпрос на прогрес. Искам да ставам по-добър”, категоричен е Григор.

Джон Макенроу: Бях започнал да се тревожа, че времето на Димитров отминава

Григор на Род Лейвър Арена в ранни зори

Гришо се върна към драмата с Рафа преди година

„Ще се готвя мач след мач. Опитвам се да надграждам представянето си във всеки мач. Да се надяваме, че ще покажа добър тенис през следващите две седмици. Не мисля, че трябва да правя нещо различно или някакви промени, защото аз правя това почти през целия си живот. Точно затова резултатите идват”, добави първата ни ракета в мъжкия тенис.

- Като виждаш името си под номер 3 в схемата на турнира, има ли нещо различно?

- Не знам. Различно е, да, когато виждаш себе си като номер 3. Но в крайна сметка не искам да мисля по този начин. Това не значи нищо. Разбира се, съм много доволен и развълнуван от постигнатото до момента, но новата година вече започна. И аз самият имам големи очаквания към себе си. Искам да направя всичко възможно. Концентриран съм.

- През миналата година се наслади на целия тенис календар. Как се справи физически и психически?

- Да, всичко се променяше много бързо. Даже чувствах, че времето извън сезона бе прекалено кратко. Искам още няколко седмици за тренировка, дори не говорим за почивка.Вярвам, че имахме отлична програма, особено в края на годината. Завърших силно. Физически се чувствах много добре.

- Доста хора смятат, че случилото се в края на годината сочи добро развитие за теб. Как смяташ?

- Не мога да кажа нищо преди нещо да се получи. Да, очевидно постигнахме някой неща. Винаги съм искал да бъда играч от топ 5. Направих го. Исках да спечеля Мастърс 1000 и го направих. Не съм мечтал да спечеля в Лондон, но го постигнах. Като състезател си поставяш цели. Това ти помага.

Григор Димитров

източник: Gulliver/GettyImages