Средно напреднали и начинаещи тенисисти започват в понеделник участието си в Шестия вечерен турнир "Лото", който се провежда на кортовете на Националния тенис център. 
Надпреварата ще събере най-запалените аматьори от София, които трупат опит и през най-горещия месец от годината, за да станат достойна конкуренция на най-добрите. Състезанието е подходящо и за начинаещи, без опит в състезания, тъй като системата за подреждане на играчите в схемата на Интерактив тенис гарантира, че един срещу друг застават противници с възможно най-изравнени възможности.

Засега за участие в Шестия вечерен турнир „Лото“ ИТН 250 са записани 20 мъже и жени, като изявен фаворит за титлата е Божидар Николов. До затварянето на схемата обаче има още три дни, така че може да се появят още сериозни претенденти за първото място. 

Както обикновено, мачовете ще се играят от 20:00, 21:00 и 22:00 часа, с нови топки и във формат 2 къси сета до 4, а при равенство - трети сет "шампионски тайбрек" до 10.

Отворен за записване е и турнирът за напреднали, категория ИТН 500. Заявки за участие се приемат до 3 август, петък, а мачовете започват на 6 август, понеделник. 

Повече подробности за надпреварата и за най-голямата аматьорска тенис верига Интерактив тенис можете да намерите на сайта interactive-tennis.com.