Най-запалените аматьори в тениса ще спорят за титлата от втория Мастърс на Интерактив тенис за годината - Спорт Депо Оупън 2018. Квалификациите започват на 17 септември, а мачовете от основната схема – на 1 октомври. Организаторите от най-голямата аматьорска лига в страната и домакините от Българския национален тенис център очакват над 100 състезатели, като до момента желание за участие са заявили повече от 60. Сред тях са Радослав Владимиров, Камен Маздрашки, Красимир Маринов и Цветомир Ценков. Най-вероятно в надпреварата ще се включи и Едиз Батран, който е твърд претендент за титлите от Мастърсите на лигата през последните няколко години. На кортовете ще излязат и много начинаещи, които искат да опитат тръпката от участие в най-силния турнир на ИТЛ.

На разположение на състезателите ще са 13 клей корта на най-добрата тенис база в България. Такса участие е 40 лв, като за всички мачове ще има съдия на клетка, а след полуфиналите – и съдия на стол. Организаторите на Спорт Депо Оупън 2018 правят специален жест към начинаещите, за да ги спечелят за надпреварата. Всички, които нямат опит в турнири и правят първи стъпки в тениса, и загубят първата си среща, няма да плащат такса участие. От Интерактив тенис призовават треньорите да насърчат учениците си да се включат в надпреварата, за да сверят часовниците си с други играчи и да преценят на какво да наблегнат в тренировките.

За да бъде играта възможно най-близо до професионалния спорт от ИТЛ са готови да предоставят съдия на стол за всеки мач и да осигурят централния корт за всички желаещи, а информация как да стане това ще дадат организаторите.

Наградите за победителите са осигурени от Спорт депо. Шампионът ще спечели 1000 точки за годишната ранглиста на лигата, а финалистът – 600 точки. Повече информация – на interactive-tennis.com.