Остава само седмица до началото на любителския тенис турнир Green Life Созопол. Турнирът се провежда за седма поредна година, като той е част от календара на семейната тенис верига Weekend Tour. Всяка година комплексът приема две събития от календара - началото на юни - уикенд и в началото на септември - дълъг уикенд с включен детски тенис лагер, на който малчуганите допълнително могат да развият своите тенис способности сред най-добрите специалисти у нас.

За първото издание заявки за участие са подали едни от най-силните любители в страната. Впечатление прави присъствието на двукратния шампион Едис Батран. Красимир Минтов, който има да защитава трофея, който спечели през септември 2021-а, също ще участва. Атанас Гаджев пък през тази година спечели две събития от календара Uva Nestum и Therma Village.

Никос Панетимитакис и Ивайло Воденски пък са считани също за фаворити в солидния турнир, който предстои да наблюдаваме. Надпреварата се провежда в рамките на три дни, като в петък е тренировъчен ден, а в събота започват квалификациите и груповата фаза.

В неделя са елиминациите когато се решава и победителят. Традиционно в календара на Weekend Tour важна част имат и семействата на състезателите, след като всички участници идват с тях, а самите организаторите са се погрижили за допълнителни активности и забавления за останалите. Записването е все още отворено и всеки желаещ да премери сили по време на своята семейна ваканция може да заяви на сайта на Vikander, които гарантират най-ниски цени за настаняване.

Голямата награда на турнира е семеен уикенд в Green Life Банско.