Цветана Пиронкова, Елица Костова и Дия Евтимова ще бъдат първите три ракети на България за предстоящото неофициално световно отборно първенство по тенис за жени в Израел. Първа група на зона Европа/Африка за Фед Къп за трета поредна година ще се проведе в курорта на Червено море Ейлат между 6 и 9 февруари.

Пред Гонг капитанът на България Дора Рангелова обяви, че Пиронкова, Костова и Евтимова са сигурните ни участнички, а четвъртата ракета ще стане ясна до 2 седмици. Рангелова ще избира между Изабела Шиникова , Виктория Томова и Борислава Ботушарова.

Освен България в Ейлат ще участват още: Австрия, Беларус, Босна и Херцеговина, Хърватия, Грузия, Великобритания, Унгария, Израел, Луксембург, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словения и Турция. Дни преди началото на надпреварата в Израел се тегли жребия за разпределяне на съставите в четири групи. Победителите в тях играят полуфинал за класиране за плейофите за Световна група II.

„Целта ни е да останем в тази групата, а защо не и при добър жребий да играем финал за изкачване!”, сподели пред Гонг Дора Рангелова.

Капитанът на България каза още: „И тази година ще бъдем в традиционния състав – първа ракета Цветана Пиронкова, втора - Елица Костова и трета - Дия Евтимова. Все още се колебая за четвъртия човек, но до седмица-две ще бъде ясно. Отдавна искам да направим едно подмладяване на отбора, да вземем един млад състезател. Една от трите - Изабела Шиникова, Виктория Томова и Борислава Ботушарова, ще бъде четвърта ракета. Не се знае дали ще имаме лагер преди Фед Къп защото турнирът Газ дьо Франс в Париж тази година е преди това и трите момичетата може да доидат директно в Израел оттам”.

Още от Дора Рангелова може да чуете в прикачения файл.