Имах предварителната нагласа днес да пиша коментар за националния ни отбор по футбол. Но като гледах този „replay“ от последните 7-8 години, ми мина ищахът. Какво да коментирам „n“-тия мач в този дух на тима. В този дух, разбирайте - без дух. Без коментар! Да дойдат звездите да коментират нас по радиото, щом имат желание. Може пък по-добре да им се удава.

Няма да пиша и за женския ни национален отбор по хокей на лед, който паднал 0:82 от Словакия. Нито пък за ред други спортове, в които някога бяхме силни, а сега ни няма никакви.

Иска ми се де пиша за нещо хубаво и за радост има такова събитие. Дори прекалено хубаво. 17-годишният Григор Димитров спечели втори пореден турнир от „Големия шлем“ при юношите. След „Уимбълдън“, сега и „US Open“. Браво, Гришо! Това беше последният мач на големия ни талант сред подрастващите. Оттук-нататък няма шега.

Много е важно сега да не разпилеем таланта му при прехода между възрастовите групи. Защото, както виждате, спорт в България почти не остана. А тенисът е голям спорт.

Дерзай, Гришо, стискаме ти палци!