Българският национален тенис център ще приеме вечерен турнир за любители от сериите ITL Night Tour. Надпреварата в Борисовата градина стартира на 10 май, понеделник, и ще събере в рамките на четири седмици играчи в три категории – начинаещи, средно напреднали и напреднали.

Тя е първата на открито за новия сезон и ще бъде официална подготовка преди Мастърс 1000 на Интерактив тенис, планиран за юни. В последния вечерен турнир на ИТЛ се включиха повече от 130 участника, затова домакините от БНТЦ са подготвили кортовете перфектно и очакват любителите на тениса да покажат уменията си.

Благодарение на единната рейтинг системата на Интерактив тенис турнирите са разделени на различни категории, като подреждането в тях става в зависимост от уменията на играчите. Така организаторите гарантират максимално равностойни и оспорвани мачове. Категория 125 е за начинаещи и започва на 10 май. На 17 май стартират мачовете в категория 250 – за средно напреднали. Напредналите излизат на кортовете на 24 май, а в схемата могат да се включат всички, независимо от уменията им. В категория 500 тенисистите с рейтинг 10 играят първите си срещи безплатно. Дамите ще могат да премерят сили в отделен турнир, като техните срещи стартират на 12 май, сряда.

Всички мачове започват след 20:00 часа, а форматът на състезанието е директна елиминация - 2 къси тайбрек сета до 4, при трети сет "шампионски тайбрек".

Организатор на надпреварата е любителската верига Интерактив тенис. Очакванията са в турнира да се включат състезатели от София, Перник, Радомир и Ботевград. За много от аматьорите той ще бъде подготовка за първия Мастърс 1000 за годината, който ще се проведе през юни. Записването за участие става на сайта на ИТЛ - https://www.interactive-tennis.com/