„В неделя тръгвам за Германия. Развълнувана съм, че ще участвам на Световното първенство първо, защото не беше сигурно, тъй като закъснях с моята подготовка и по-късно влязох в сезона”, сподели националката Мария Киркова, която единствена сред дамите ще ни представя на Световното първенство по ски алпийски дисциплини в Гармиш-Партенкирхен. Киркова ще участва в слалома и гигантския слалом при жените.

„Моите треньори и федерацията решиха, че все пак трябва да взема участие в две дисциплини. Доволна съм и се радвам, че отивам и смятам, че е добре, че ще карам. Дълго време не карах и не участвах 10 месеца в състезания. Възстановявах се от моята контузия. Сега се завърнах, естествено с леко закъснение. Чувствам се добре, че съм на ски. Естествено не съм в най-добрата си форма, но е нормално, поради факта, че просто започнах да карам по-късно. Но не се оплаквам. Няма и защо да го правя. Отивам на голям форум, максимално съсредоточена и смятам да дам каквото мога, пък каквото се получи”, коментира още Мария Киркова пред Гонг.

„Аз съм била в Гармиш. Знам, че не е лесно. Пистите са доста трудни. Днес гледах Супер Джи-то за жени, доста е заледено. Постарали са се максимално да затруднят състезателите. Определено няма да е лесно, но това все пак е Световно първенство, не съм и очаквала да бъде друго. Отивам максимално концентрирана, каквото е – такова. Няма смисъл да се оплакваме от условията. Просто заставаш и даваш всичко от себе си. Аз ще съм доволна, ако направя това, което правя по време на тренировки. Не искам нищо повече. Не искам да говоря за класирания. Не искам да надскачам възможностите си, просто искам да направя каране, което тренирам и което правя по време на тренировка. На това ще съм доволна – да знам, че съм карала добре и съм дала всичко от себе си”, каза още Киркова, а по повод предстоящия старт от Световната купа при мъжете в Банско добави:

„Това е един голям форум за България, като цяло е голямо нещо за цялата държава. Много сме доволни от това. Това е най-високо ниво в ски-алпийските дисциплини. Очаквам да бъде едно невероятно шоу. Всички добри състезатели при мъжете ще дойдат в България. Просто ще бъде нещо невероятно и това трябва да се види. Аз ще бъда там и ние всички от националния отбор сме много доволни, че това се случва в България.”