Лидерката в Световната купа по ски алпийски дисциплини при жените - Линдзи Вон, сподели на българска земя, че ще направи всичко възможно да спечели стартовете в Банско този уикенд, защото тази надпревара може да се окаже решаваща за крайното класиране.

Американската пристигна на Летище София с цялата делегация от състезателки, които ще вземат участие в надпреварата. Екипите пътуваха с чартър от Мюнхен, който кацна в България с огромно закъснение. Официалните тренировки са в сряда и четвъртък, в петък и събота са два старта на спускане, а в неделя е супергигантският слалом.

Линдзи Вон - като истинска звезда, излезе последна от делегацията, кацнала на летището. Малко след това обаче трябваше да се сблъска с действителността в България. Въпреки това тя бе любезна да отговори на въпросите на репортерите:

- Чух, че планината е много хубава тук, така че нямам търпение да видя трасето и се надявам да прекараме добре.

- Сезонът е чудесен за теб до момента. Каква е формулата на успеха?

- Ами, просто работя здраво и се опитвам да давам най-доброто от себе си всеки ден. Нещата наистина вървят добре и се надявам да продължат по същия начин.

- Беше ли изненадана, когато разбра, че България ще приеме старт от Световната купа?

- Ами, не бях изненадана. Говорих с Килиан Аблрехт и той каза, че има хубава писта. Доволна съм, че съм тук и се вълнувам.

- Какви са целите ти и гледаш ли вече към Ванкувър?

- Опитвам се да печеля всяко състезание и очевидно стартовете този уикенд са много важни за генералното класиране, затова ще се постарая много.

- Притесняваш ли се, че всъщност не познаваш добре пистата?

- Не, защото не ми се случва за първи път, а и съм печелила на трасе, където съм карала за първи път, затова не се притеснявам. Очаквам всичко да е нормално.

Специален микробус извози Линдзи Вон до Банско. Превозът бе по изискване на самата спортистка, за да избегне пътуването с големите автобуси, които използваха останалите членове на делегацията.

Съпругът на Линдзи Вон също е в България. Снимки: Gong.bg