Ивет Горанова спечели златен медал на Токио 2020! Българката победи украинката Анжелика Терлюга с 5:1 в турнира по карате дисциплината кумите при жените до 55 кг.

Liubomir Asenov / LAP.bg
21 снимки

Двете състезателки започнаха гресивно двубоя и атаките стартираха след началната сирена. Ивет успя да събори съперничката си, но получи удар, след който трябваше да получи медицинска помощ. Веднага след това резултата стана 1:1 след пласиране на "юко". Горанова поведе с ново "юко".

Българката получи предупреждение 90 секунди преди края на двубоя. Ивет атакува след подновяването на срещата, но съдиите прецениха, че е имало "ипон". Малко след това медицински екип се появи и в помощ на Терлюга. Веднага след това Горанова атакува и спечели още две точки, повеждайки с 4:1.

БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
9 снимки

30 секунди преди края на двубоя българката обаче получи трето наказание. Но след това Ивет атакува и отбеляза ново "юко" и поведе с 5:1. Украинският щаб поиска "ипон" в края на двубоя, но той не бе отсъден и Горанова ликува със златото.

Преди това Ивет спечели четири поредни убедителни победи. Горанова се класира на финала след победа над австрийката Бетина Планк с 4:3. Преди това Горнова започна с победа над представителката на Китайско Тайпе Цуюн Уен с 5:2 след едно "юко" и две "вадзари". Точно преди първия мач на Ивет иранката Сара Бахманяр с късен "ипон" поднесе изненадата и победи Серап Озчелик с 5:4 оценки (точки). В третия си двубой тя надви и представителката на Иран Сара Бахманяр с 5:2.

6 снимки

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.