Словенецът Примож Роглич спечели олимпийската титла в индивидуалния часовник в шосейното колоездене. 31-годишният Роглич измина 44,2 километра за невероятното време от 55:04.19 минути, като пресече финала на автомобилната писта "Фуджи" толкова вглъбен в карането си, че дори не разбра, че състезанието е свършило.

Втори с изоставане от 1:01.39 минути завърши холандецът Том Дюмулен, а бронзовото отличие стана притежание на австралиеца Роан Денис. Двукратният световен шампион изостана с 1:03.90 минути от Роглич.

Денис обаче бе по-бърз само с 0.4 секунди от швейцареца Щефан Кюнг, който остана четвърти и със 1.84 секунди от световния шампион Филипо Гана от Италия, който остана пети. Белгиецът Вут ван Аерт, който спечели сребърния медал в общия старт, финишира шести на 1:40.53 минути зад победителя.

За Роглич, който двукратен победител в Обиколката на Испания, това е един от най-големите успехи в кариерата. Той се нарежда до световната му титла по ски скок от 2007 година, когато словенецът бе най-добър в света в отборното състезание за младежи.

За Словения това е четвърти медал от Токио 2020 и второ злато след това на Бенямин Савшек в каяка в бързи води.

Крайно класиране в индивидуалното състезание по часовник в шосейното колоездене:

1. Примож Роглич (Словения) - 55:04.19 минути

2. Том Дюмулен (Нидерландия) - 56:05.58 минути

3. Роан Денис (Австралия) - 56:08.09 минути


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.