Треньорът на женския ни национален отбор по борба - Петър Касабов, говори след пристигането на нашите момичета в олимпийското село.

"Радвам се, че успяхме да направим лагера в Окаяма и че вече сме тук в олимпийското село. Доволен съм, че сме нагласили нещата точно, както се иска. Остава ни само настройката, мобилизацията, как ще станат момичета, дали ще се наспят", заяви Касабов пред БНТ. 
 
Наставникът на отбора говори и за противоепидемичните мерки и дали те се отразяват по някакъв начин на състезателките.
 
"Мерките в олимпийското село им понасят добре. Могат да се разхождат, нямат толкова много ограничения. Единствено трябва да носят маска навсякъде, но това не е чак такъв проблем. В Окаяма не можехме да излизаме извън града и единственото ни развлечение беше да отидем да тренираме и да слизаме да ядем. Тук си ни е направо свободия и е рай."
 
"Нямаме оплаквания. Всички се аклиматизираха добре. Свикнаха с времето и с влагата. Сега се надявам, че нещата наистина ще се получат, защото виждам, че момичетата са усмихнати и са щастливи. Говорим си. Все още не са се затворили, както обичат да правят, когато наближи състезанието. Обсъждаме нещата и мисля, че са добре", завърши Касабов.