Беларуската бунтарка в леката атлетика Кристина Тимановска е получила отказ от Арбитражния съд по спорта (КАС) да бъде допусната да се състезава на 200 -метровите дистанции на Олимпийските игри. Решението на КАС е от днес и е следствие от изключването й от властите на страната й.

Бегачката поиска от КАС да промени решението на местната федерация, която й забрани да се състезава. КАС обаче излезе със странно решение, като обясни, че отхвърля молбата й, тъй като не може да докаже правотата си в случая.

По-рано днес лекоатлетката получи хуманитарна виза и предложение за помощ от посолството на Полша, след като тя се оплака, че е имало опит да бъде отвлечена и репатрирана в Беларус.

Тя беше снимана да влиза в посолството на Полша в Токио, като медиите съобщават, че търси убежище там и може да отлети за Варшава още в сряда.

Полша, Чехия и Словения също вече бяха предложили да помогнат на момичето, което се превърна във враг на собствената си страна

Полша ще направи всичко необходимо, за да й помогне да продължи спортната си кариера, написа заместник -външният министър на страната Марчин Пшидач в Twitter по повод скандала с беларуската лекоатлетка Tимановска.