Един от героите за България на Олимпиадата в Токио Йосиф Миладинов се завърна след участието си във финала на 100 метра бътерфлай. 18-годишният талант е доволен от влизането си сред осемте най-добри и призна, че умората му е попречила да подобри личното си постижение и да запише по-предно класиране във финала. Миладинов призна, че има още доста работа, за да влезе в елита на световното плуване.

lap.bg
12 снимки

"Прибирам се с усмивка, защото това ми бяха първите Олимпийски игри. Щастлив съм. За жалост не успях да направя това, което искам, но не винаги може да съм на върха. След почивката ще съм още по-мотивиран.
На финала исках да си подобря моето лично постижение от 50.90 секунди, но не успях да направя. Не съм отчаян, но не съм и доволен", заяви Миладинов.

"Много добре се чувствах на първото и второто плуване, всичко беше наред, но накрая умората ми натежа и плувах по-бавно. Имам още доста работа, за да стигна до големия елит. Влязох във финал, което беше страхотно. Видях какво е да плуваш с такива плувци. Имам много неща, които трябва да подобря. Например обръщането и старта. Подводното ми е добро. Гледам напред и след почивката ще гледам да поправя всичко", добави още той.

"Искам да благодаря на всеки един, които е бил до мен и на цяла България, че стана да гледа този финал. След плуванията на някои от нашите плувци имаше лоши коментари, които не знам защо бяха. Не знам защо понякога трябва да има хора с лошо отношение, но такива хора винаги ще има", каза плувецът.

"Следващите ми цели са централизирана подготовка за следващото Европейско и Световно. Мисля вече да се разнообразявам повече тренировките, да ходим и на лагери в чужбина. Трябва да ми е забавно, докато тренирам, затова подготовката трябва да е разнообразна. Басейнът тук в София е добър. Вариант Америка за мен не съществува. Ще продължа образованието си тук в България, но не съм решил още къде", заяви Миладинов.