Българската гимнастичка Катрин Тасева заяви след края на олимпийската квалификация в индивидуалния многобой, че това е било последното и състезание. Тя не успя да се класира за финала утре и през сълзи съобщи новината, след което каза, че е доволна от своята кариера.

49 снимки

"Това беше последното ми състезание, най-вероятно щом съм била десета е било и последният ми тренировъчен ден, най-вероятно повече няма да играя. Имам известни планове за близкото бъдеще. Равносметката горе-долу съм си я направила за цялата кариера. Много неща постигнах! Самият факт, че съм тук, че сме две гимнастички на Олимпиада, две българки, е доста сериозен успех защото последните две Олимпиади имахме по една гимнастичка. Ние с Боряна постигнахме много, както и Невяна, и тя доскоро беше част от този отбор. Постигнахме доста, но за жалост днес нещата не се получиха както исках. Имам по-специални моменти, които ще запомня“, заяви Тасева.

„Каквото и да направим ние, те няма да ни харесват. Ако ще олимпийски медал да вземем, те пак няма да ни харесват защото ще искат още и още и нещо винаги ще ни куца. Аз не мога да обръщам внимание на такива хора, на такива коментари, не чета, не гледам, не следя, не ме вълнуват. Повечето пъти това са хора без работа, които не са се реализирали в живота и не знаят каква е цената на това да излезеш на олимпийския терен“, добави още тя.