Вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова, бившият треньор на националния отбор по художествена гимнастика Ина Ананиева и футболният треньор Милен Радуканов - баша на едно от златните момичета - Мадлен Радуканова бяха гости в сутрешния блок "Здравей, България" в ефира на NOVA. Те коментираха постигнатия успех от ансамбъла, след като българките спечелиха златните медали, както и каква е цената на успеха.

"Трябва да изтърпиш болката, за да стигнеш до върха”, коментира Радуканов. 

Liubomir Asenov / LAP.bg
86 снимки

"Цената на този медал е много труд, много постоянство, една екипна работа. Много са факторите, които помогнаха за този успех", посочи от своя страна Ина Ананиева, бивш треньор на националния състав по художествена гимнастика.

"Тези момичета са най-добрите в света от известно време. Странични фактори не им позволяваха да взимат титлите на големите състезания. Всички вярвахме, че това ще се случи. А най-хубавото е, че те знаеха, че могат”, категорична е Невяна Владинова, вицепрезидент на БФХГ.

Вижте повече във видеото.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.