Българският плувец Йосиф Миладинов записа изключително плуване в полуфинала на 100 метра бътърфлай с 51, 06. Пред него беше Кжищоф Милак с 50,37, който бе едиственият пред българина. По този начин Миладинов се изкачи до четвъртото място при стоте метра на 100 метра бътърфлай. 

БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
9 снимки

18-годишният българин Йосиф Миладинов спечели шеста серия в плуването на 100 метра бътерфлай с време 51.28 секунди, което бе достатъчно да намери място сред най-добрите 16.

Миладинов направи силна втора дължина и успя да спечели серията и да влезе с шести резултат в полуфиналите.

"Радвам се, че успявам да представя България на такова ниво. Да, мотивира ме и се надявам утре да съм още по-добре. Винаги ми е проблем, че тръгвам бавно, но утре ще дам всичко от себе си да тръгна по-бързо. Не знам дали тези пред мен са победими. Надявам се да направя добро плуване, да се изкефя и да сме живи и здрави", каза Миладинов пред националната телевизия.

За последен път България е имала олимпийски финалист в плуването на Игрите в Сеул през далечната 1988 година. Таня Богомилова печели първата и единствена до момента за България титла в този спорт – на 100 метра бруст, а Антоанета Френкева извоюва още два медала – сребърен на 100 метра бруст и бронзов на 200 метра бруст.