Централният площад „Възраждане” в Плевен се оказа тесен за всички, които искаха да се докоснат и да видят отблизо новите олимпийски шампионки на България. Голямата ни звезда в бокса Стойка Кръстева и каратистката Ивет Горанова, заедно с техните треньори Борислав Георгиев и Ангел Ленков, бяха приветствани от няколко хиляди души, сред които множество деца във вторник вечер.

„Този медал е за България и за българския народ. Със сигурност спортът взема, но и дава много - следвайте мечтите си и не се предавайте - те ще станат реалност”, каза златната ни медалистка в бокса в категория до 51 килограма от Токио. Стойка не пропусна да благодари за подкрепата на своя съпруг Борил Кръстев.

Кметът на Плевен поздрави шампионките и ги закичи с лаврови венци. Тържеството продължи с химна на България, който огласи целия площад, след което последваха народни песни и танци. На големи екрани пък бяха припомнени най-важните моменти от олимпийските победи на шампионките. Специално за тях прозвучаха "Моя страна, моя България" и "Песен за Плевен" - архивни записи в изпълнение на легендарния Емил Димитров, роден в Плевен.

Припомняме, че днес, от 18:00 часа, в село Върбица ще се проведе още едно тържество. То е организира от кмета и е в чест на нашата Стойка Кръстева.