Българските състезателки по художествена гимнастика се срещнаха онлайн със свои фенове в град Мураяма, където те са на лагер преди олимпийските игри. Тъй като мерките, които са наложени заради пандемията от КОВИД-19 в Япония са много строги, а българските момичета имат много фенове в Мураяма, днес в залата беше включена камера и учениците от местните училища можеха онлайн да видят една част от тренировката на своите любимки от българския национален отбор по художествена гимнастика.

През миналите лагери българките гостуваха в училищата в Мураяма, имаха продукции пред местна публика, но сега това няма как да се случи. Именно заради това организаторите на лагера решиха да проведат една мини онлайн среща между българките и местните им почитатели. Японските деца бяха много развълнувани, ръкопляскаха и се радваха от сърце, а българските националки почувстваха, макар и виртуално, любовта на своите японски домакини.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.